perjantai 9. marraskuuta 2012

Vastauspostaus nro 2

Nyt luvassa vastauspostauksen 2 osa!

Miten sait Pihvin vuokralle?
Pihviä tarjottiin meille vuokralle.

Silloin kun vuokrasit Pihviä, mitä kaikkea teit sen kanssa, miten pitkä tallimatka sul oli ja millä kuljit sen?
Vuokrasin Pihviä 4krt viikossa ja tallikäyntiin kuului ponin hakeminen laitumelta/tarhasta, harjaaminen & kuntoonlaitto, ratsastus omatoimisesti, kaverin kanssa tai tunnilla sekä ratsastuksen jälkeen jälkihoito, mahdollinen ruokkiminen ja takaisin laitumelle/tarhaan vienti. Ajoin tuolloin harvemmin, oli enemmänkin muiden heiniä (minun & Pihvin yhteinen ajoharrastus alkoi vasta, kun poni oli omistuksessani). Tallimatkaa oli pari kilometriä, autolla se taittui pääasiassa.





Kilpailetteko tai tuletteko kilpailemaan Pihvin kanssa jossakin lajissa?
Tämän vuoden alussa julistin, ettei meitä enää tulla näkemään kilpailuissa. Pihvilläkin on takana vuodesta 1998 alkanut kilpailu-ura, vaikkakin hieman epäsäännöllisen säännöllinen. Ei kuitenkaan sanota ei koskaan, vaikka sinänsä aihe on tulevaisuuden suunnitelmista pyyhitty. :)
Kolme hyvää puolta Pihvistä, entäs kolme huonointa?
Hyviä puolia ovat temperamenttisuus, vuosien yhteistyömme tulos ja periksiantamattomuus. Vähemmän kivoja puolia on ponin nirppanokkaisuus ruokien suhteen, rokotuskammo sekä liiallinen fiksuus ja näsäviisaus.

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on itsesi ja Pihvin varalle?
Omiin suunnitelmiini kuuluu töiden hakeminen sekä uudelle alalle opiskelemaan lähtö ensi syksynä, asunnon etsiminen ja niin edelleen. Lähipiiriäni uhkailen sillä, että lähden armeijaan... Pihvin tulevaisuutta olisi varmasti hyvä kysyä ponilta itseltään, mutta luulen, että ne pyörivät päiväheinien, nukkumaan menon ja jekkujen keksimisen välillä. Yhteisiin suunnitelmiimme kuuluvat temppujen opettelu, luottamuksen vahvistaminen sekä ajossa uusien asioiden opettelu ja vanhojen hionta.

Pidätkö Pihvin nimestä?
Pidän! Ei nimi miestä pahenna, tässä tapauksessa parantaa vaan. :)
 

 

Miksi ette mene Pihvin kanssa agilityä?
Mennäänhän me! Täällätäällä  ja täälläkin on esimerkiksi juttua meidän ageilusta. Kuitenkaan tuo ei ole meidän mikään ykkösjuttu ja intohimo, joten sitä tulee sen vuoksi harvemmin mentyä.

Aiotko startata Pihvin kanssa vielä?
Oletan, että tässä tarkoitetaan raveja. Emme starttaa, sillä käytännössä ja teoriassa se ei ole enää mahdollista - ponien kilpailulupa loppuu ponin 18 ikävuoden lopussa. Pihvillä on ikää 19v, ensivuonna tulee pyöreät 20 täyteen! :)
Mikä Pihvin säkä on?
Pihvi on mitattu 113cm korkeaksi.


Mikä on Pihvin paras varuste?
Parhaita ovat kaikki, jotka ovat ehdottoman tarpeellisia ja hyödyllisiä. Näitä ovat esimerkiksi perinteisesti harjat, kunnon sadeloimi kaulakappaleella, villapeitto, riimu ja naru sekä valjaat ja kärryt. Suosikkejakin minulla on monia, mutta sanotaan vaikka Pihvin Päällikkö-riimu.

Jos Pihvi olis sun hoitsu, eli ei oma, jollain toisella tallilla, niin touhuisitko sen kanssa samoja asioita kuin nyt kun se on sinun omasi?
En usko, varmaan lähinnä harjailisin ja tekisin maastakäsin juttuja. Vuokraajana mukaan tulisi liikutus jne. Vaikea ajatella, kun asetelmassa hoitaja-poni-omistaja omistaja päättää, mitä hoitaja ponin kanssa tekee. :)

Pihvi 14.12.1993, reilut 5kk vanhana Seinäjoella.

Kerta Pihvi on Parkanosta kotoisin, niin mitä itse pidit Parkanosta?
Pihvi asui Parkanossa elämänsä ensimmäiset 5 kuukautta, jonka jälkeen poika lähti valloittamaan maailmaa. Itse en ole kys. paikassa käynyt, joten sen vuoksi mielipidettä asiaan en osaa oikein muodostaa. Oma kantani kuitenkin Pihvin suhteen on kuulopuheiden ja kokemusten perusteella, että sieltä se meidän takkukarvainen, silmärähmäinen sekä rokotuskammoinen poninen tuli ja eksyi vuosia myöhemmin elämäämme. :>

 

4 kommenttia:

  1. oiii, vitsi ku pihvi on sulonen tos vikas kuvas ♥

    VastaaPoista
  2. Heip!
    Linkitit blogisi aiemmin arvosteltavaksi ja voit katsoa sen alempana olevasta linkistä :)

    http://kevaanpolku.blogspot.com/2012/11/blogi-arvostelut-num-2-arvonnan-tulos.html

    - Riina

    VastaaPoista