lauantai 21. huhtikuuta 2012

Varustepostaus nro 2; Satulahuovat

Varustepostauksen yksi osa jälleen, lähinnä tämä paneutuu satulahuopiin. Koska kuvailin varusteitamme taannoin tätä suunnitellessani lähinnä väriryhmissä, kuvissa esiintyy myös muita varusteita. Tällä kertaa mukana hyppii mm. riimuja sekä pinteleitäkin. Joukosta puuttuvat loimet, sillä ne ovat jo aiemmin olleet esittelyssä. Kuvamäärä on taas kerran valtava…


Numero 1 on Pihvin pony-kokoinen karvariimu, jonka turpa-, poski- ja niskahihnassa juoksevat kolmen erilaisen ponin kuvat. Riimu sopii jo aiemmin esiteltyyn vaaleansiniseen loimeen, ja sama poninkuva on kummassakin. Riimu on ostettu Hööksistä ja ponit ovat Lena Furbergin piirtämät. Nro 2 ovat tavalliset vaaleansiniset fleecestä leikatut pintelinaluset. Satulahuopa numerolla 3 on Hööksistä tilattu ponihuopa, ja siinä poninkuvan on piirtänyt niin ikään jo mainittu Lena Furberg. Huovan ja riimun hankkimisajankohdaksi voisin arvioida 2006.

Numerolla 1 ovat cob-kokoiset takajalkojen hivutussuojat. Nämä eivät malliltaan istu Pihvin jalkoihin oikein mitenkään, joten ovat siksi hyvin harvoin käytössä. Ostettu Horse Housesta. Pehmusteita 2 löytyy varmaan jokaiselta ponilta, Pihvillä tässä nyt yhtenä esimerkkinä on tuollainen ruudullinen putkilo. Näitä löytyy kyllä niin monen värisenä… Nro 3 on Pihvin kuljetussuojat, sinisinä. Eivät nämä mitkään kovin ihmeelliset ole, mutta näillä on pärjätty kaikilla vuodesta 2006 tehdyillä reissuilla, eikä tarrat repsota vieläkään! Vaaleansiniset pintelit numerolla 4 on ostettu Pihville Horse Housesta, ja ovat joustopintelit. Aika vähän käytössä, herkän värinsä ja tosi pitkän pituutensa vuoksi. Riimunnaru 5 otin mukaan esittelyyn oikeastaan siksi, että tämä tuli aikanaan raveista itselleni palkintona Fairplay-kuskina, ja näitä nimikkeitä tuli ravivuosien aikana kerättyä muutamia kappaleita.


Tosimiehet käyttävät vaaleanpunaista, vai miten se menikään. Pihvillä on vaaleanpunaista aika paljon, mielestäni tämä väri sopii hänelle vaan hyvin, ilman, että ponista tulee kuitenkaan mitään pääsiäispupupossulastenponi-ilmestystä. Nro 1 on vaaleanpunainen 90cm mittainen satulavyö, ostettu Hööksistä. 2 on pienehkö fleecepeitto nallenkuvalla, ostin tämän joskus kirpparilta Pihville. Toimii jonkinasteisena ratsastusloimena. 3 & 4 kuuluvat samaan – Hööksistä hankitut satulahuopa ja siihen samanlaiset korvahuput. Molemmat pony-kokoa, molemmissa ponikuva, jonka piirtäjänä jälleen kerran Lena Furberg.



Kaksi yllä olevaa kuvaa punaisista varusteistamme kulkevat käsi kädessä. Ensin teetin riimun tekstillä + tilasin siihen salmiakkikuviollisen ketjuriimunnarun samoilla väreillä. Hintaa tuli aika paljon, mutta oikeanlainen riimukin tuli! Satulahuopa on puolestaan peruspunainen huopa, ja sen brodeerautin Hevostarvikeliike Varikossa. Satulahuopakuvassa pilkistää myös hieman vaaleaa karvaa, joka on Pihvin teddyromaani Horzelta.

Pihvin jälleen; 1 mintunväriset joustopintelit x2kpl on K-maataloudesta. Naruriimu 2 on tilattu Hööksin alennusmyynneistä ja riimu + naru numerolla 3 on Horse Housesta ostetut, pony-kokoa.

Ennenkin esittelyssä ollut Nalle Puh – satulahuopa on Pihvin huopa, jonka kuvan olen itse ommellut huovan vasempaan alanurkkaan. Huovasta on kerrottu ennen täällä. Huopa on ostettu Hööksistä 2007, ja siinä on vaaleansiniset kantit.

Tästä huovasta en muistanut ottaa kuvaa, mutta löysin vanhojen kuvien joukosta kuitenkin tämmöisen! Huopa on ostettu Horse Housesta, ja on kokoa pony-cob. Huovan reunassa menee oranssi koristenauha (samanvärinen kuin kuvassa paitani) ja kanttaukset ovat vaaleansiniset. Itselläni on tähän huopaan sopiva samaisesta liikkeestä hankittu vihreäsininen fleecetakki, ja oranssi ratsastuspaita (kuvassa).


Harmaakeltainen oli yksi suosikkivärini eräänä (muistaakseni 2009) keväänä. Numero 1, vaaleanharmaa riimu, jossa on niskassa ja turvassa fleecepehmusteet. Tämä riimu haettiin samana päivänä Pihville Horse Housesta, kun olimme käyneet hevosklinikka Anivetissa. Tuosta reissusta ja sen syistä voit lukea täältä. Juoksutusliina 2 on mielestäni ihanan värinen, ja ihanan värinsä takia tosi herkkä ottamaan likaa yms. vastaan. Satulahuopa 3 on niin ikään Horse Housesta ostettu, ja tässä on mielenkiintoinen alapinta – imee hien, muttei likasta huopaa. Toinen satulahuopa, nro 4 on samaisesta liikkeestä ostettu, ja brodeeraus on tehty Hevostarvikeliike Varikossa. Tikkauskuvio & pinta on huovassa erikoisempi kuin tavallisesti. Itselläni on tähän väriin sopivat ratsastushousut, huppari & sukat.


Yllä oleva huopa on ainut satulanmallinen huopamme, ja on laskuissani toinen Pihvin huopa meillä. Huopa on tilattu Hööksistä, ja on Show Master -merkkiä. Tämä on nykyään harvemmin käytössä, mutta Akun ratsastaessa Pihvillä tämä on aikas suosittu. :)


Toinen tummahkon sininen huopa on perussininen huopa, jonka Pihvi sai muutama vuosi sitten entiseltä omistajaltaan. Huopa on malliltaan ja materiaaliltaan samanlainen kuin jo esitelty punainen huopa, ja tätä on Pihvin kanssa käytettykin paljon!


Valkoisen satulahuovan ostimme Pihville jo ennen kuin poni oli omamme, vuoden 2005 kisoihin. Huopa on kokovalkoinen ja kulmassa on kuva kirjavasta ponista muurilla. Tämä on kyllä söpö ja kiva, mutta aran värinsä vuoksi ei arkikäytössä.


1 ovat ruskeat fleecepintelit, jotka on ostettu Suomen Ratsutarvikkeesta Raisiosta. Pintelit ovat jotakin pony-mallia, ja ovat tavallista lyhyemmät. Näitä olen käyttänyt Pihvin kanssa vauhdikkaammissa ajoharjoituksissa. Satulahuopa 2 on ostettu Hööksistä vuonna 2007, ja on alun perin tavallinen, neliönmallinen huopa ilman värillisiä kanttauksia. Leikkasin huovan kuitenkin uuteen muotoonsa, ja ompelin siniset kantit. Tämä on nyt samanvärinen kuin oma takkini, jonka kuva on alapuolella. Takki on tilattu Horzesta selkäbrodeerauksen kanssa. Numerolla 3 on erinäinen määrä ruskeita riimuja, joista mm. yksi on Eskadronin ja yksi Fairplay-palkinto raveista.



Kuvan kaikki huovat ovat Siltterin satulahuopia, jotka ovat joskin jääneet käyttämättä parina viimeisenä vuotena. Syy tähän on yksinkertaisesti se, että uuden rungottoman kanssa käytetään erilaista huopaa, ja nämä ovat tavallisina jääneet koristeiksi. Huopa 1 on Horse Housesta ostettu huopa, joka sopii Siltterille tosi hyvin. Brodeeraus tähän on otettu muiden brodeerauksien tapaan Hevostarvikeliike Varikossa. Huopa 2 on myös ostettu samasta paikasta (kuten myös huovat 3) ja on materiaaliltaan samanlainen kuin Pihvin ’pieni koko suuri ego’ – huopa. Numeron 3 huopia on kaksi kappaletta – molemmat ovat samanlaiset, joista ensin ostettiin toinen, ja myöhemmin toinen. Tämä sopi Siltterille kyllä värinsä puolesta niin hyvin, ja materiaali on kiittävä. Numerolla 4 on Kirahvihuopa, jonka olen itse tehnyt. Pohjana tässä oli jokin Siltterin vanha mukana tullut huopa, joka oli kuitenkin rikki ja kulahtaneen värinen. Askartelun jälkeen tulos oli tämänlainen, ja huovassa on 6 sydäntä tikkauksena.


Huopa 1 on full-kokoinen tavallinen sininen huopa, johon olen itse ommellut vaaleanpunaisen kulman, ja siihen paljetteina pääkallon sekä kullanvärisen reunanauhan. Nro 2 on Hööksistä tilattu vaaleanlila satulahuopa, joka on materiaaliltaan melko ohut. Tumma huopa 3 on myös Hööksistä tilattu, ja on ihan käyttämätön. Huopa 4 on materiaaliltaan paksu, ja väriltään mielestäni aikas kiva! Tämä tuli Siltterin mukana aikoinaan, uudet tarrat olen ommellut kiinnittämistä varten.


Kuva huovasta ei ole kovin imarteleva ja väri hieman vääristyy, mutta huopa on tilattu Horzesta ja on hyvin vaaleanvihreä. Satulan alta pilkottava romaani on puolestaan ostettu Hööksistä, ja tässä on kermanvaalea karva.


Kuvan huopa ja korvahuput on ostettu Horse Housesta. Huopa on Siltterin, ja kooltaan full, korvahuput puolestaan olivat taannoin alennuksessa ja kokoa cob – Pihville isot, Siltterille pienet. Ikuisuusprojektina taitaa olla korvaosan pienentäminen ponikokoon… Nämä ovat niin ihanan väriset! :3 Muutamaan kertaan olen Pihvillä käyttänyt näitä, vaikka huopa onkin aika iso hänelle. Siltterille nämä sopivat aikanaan niin hyvin. :)


Siltterin punaisia. Numerolla 1 on punaiset joustopintelit, joihin on mustat paksut pintelipatjat. Nro 2 on punainen yleissatulahuopa, jossa valkoinen koristereunus. Kolmantena on erilaisia punaisia riimuja, mm. punainen riimu sydännauhalla.

Nro 1 on Siltterille ostettu geeliromaani tytön vanhaan satulaan, mutta tätä nykyä uuden satulan myötä tämän käyttötarkoitus voisi olla parempi Pihvin satulassa. Numero 2 ovat Pihvin ryppyputsit ajoon ja reippaampaan ratsastukseen suojaamaan etujalkojen vuohisia. 3, vaaleanpunaiset fleecepintelit ostin HIHS’tä muutama vuosi takaperin Siltterille. Satulahuopa 4 on Pihvin ensimmäinen satulahuopa meillä! Tämä on ostettu Horse Housesta 2006, ja vieläkin on tosi hyvässä kunnossa. Kuvasta puuttuu Siltterin paksu vaalea romaani.

Pääaiheena postauksessa olivat satulahuovat, ja joukosta puuttuukin muutamat vielä. Siltterin huovathan enää eivät ole ns. käytössä, kun tytöllä on rungoton, jossa on oma erilainen satulahuopa. En itse tykkää virttyneistä ja värinsä menettäneistä huovista, ja ei meillä sellaisia olekaan. Toivottavasti kenenkään koneet eivät nyt ihan totaalisesti jäädy kuvamäärän takia! Kommentit ovat jälleen tervetulleita! :)

7 kommenttia:

  1. voi että kuinka suloisia varusteita! :)

    http://patuponi.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Vähänkö söpöjä! :) ja tuo siltterin kirahvihuopa on aivan ihgu! ;)

    VastaaPoista
  3. Myytkö 3. merkatun huovan ja 4. meratut pintelit? Olisi tarvetta noille vaaleansinisille! Voitko kertoa hinnan posteineen! Olisin kiitollinen jos ne olisivat edulliset ja myisit ne! Pitäisi saada ne ennen ensi viikon maanantaita tai tiistaita! :)

    VastaaPoista
  4. Tarkoitin sitten vaalsin huopa 3. merkattu ja vaal sin pintelit 4. merkattu! (:

    VastaaPoista
  5. Voisitko myydä ton nallepuh satulahuovan?

    VastaaPoista
  6. myytkö tuon nallepuh satulahuovaan kun haluaisin ponilleni vihreää :)

    VastaaPoista