lauantai 7. huhtikuuta 2012

Varustepostaus nro 1; loimet

Nyt pääsiäisen kunniaksi toteuttaisin paljon toivotun varustepostauksen! Kuvasin eilen melkein kaikki varusteemme, ja kun kuvasaldo lähentyi melkein sataa, päätin säästää koneenne jäätymiseltä kuvamäärän takia ja julkaisen tämän monessa osassa. Haluaisin kuulla, mitä mieltä olitte tämäntyyppisestä esittelystä, niin tiedän, miten toteuttaa tulevat. Voi ihanat lukijamme, onko teiltä vallan ääni lähtenyt, kun sanottavaa ei ole ollut viime postauksiin 3:
Asiaan…

Pihvin kolme fleeceloimea. Nro 1 on itsetekemäni loimi, kokonaan ruudullista kangasta lukuun ottamatta reunoilla menevää valkoista kaistaletta. Edestä loimi on ommeltu kiinni, on siis pään yli vedettävää mallia. Etujalkojen takaa kulkee yksi remmi. Loimi 2 on Horzen Happy Go Lucky – fleece, jonka Pihvi sai muutama vuosi sitten ensimmäiseltä omistajaltaan. Tämä on kyllä ihan huippu kuivatusloimi, kun edessä menee remmit, keskellä ristikiinnitys ja takajalkojenkin lenkit löytyvät! Numero 3 on Hööksin fleeceloimi, Pihvin toinen loimi meillä. Taka-alakulmassa on Lena Furbergin piirtämä pukitteleva poni. Tämäkin on paljon käytössä kuivatteluloimena.

 
Pihvin fleeceloimia lisää, sininen edustusloimi, on tullut käytettyä paljon raveja kierrettäessä, muutamassa match showssa jne. Ostettu Metsämäen raviradalla olevasta Varikko-liikkeestä, jossa on myös brodeerattu. Loimi 2 on Finntackin hiittiloimi, neliön mallinen. Yhdellä sivulla siinä on nauhat kiinnisolmimista varten, ja häntäremminkin paikka taitaa takana olla, joskin meillä otettu tämä pois. Muiden loimien alla tämä on mennyt kuivatusloimena.

 
Sarjassamme lisää fleeceä jatkuu vielä Pihvin osalta, sillä esittelyvuoroon pääsee nro 1, Pihvin nalleloimi. Tämä on itsetekemäni, yksinkertainen päänylivedettävä pyjama, jota Pihvin on käyttänyt kuivatteluloimena raveissa. Loimi 2, ruskea fleece on Hööksin 115cm loimi, joka on muuten ensimmäinen Pihvin fleece meillä. Tässä loimessa on vain edessä ja hännän alla kiinnitys, mutta loimivyön kanssa tätä käytettiin alkuaikoina paljon. Peitto 3 on nimenomaan fleecepeitto, tätä käytän milloin missäkin – useimmiten se oli talvella ensin lenkillä minun kärryjen lämmikkeenä, ja loppukäynneissä ponin päällä, kuin myös myöhemmin loimen alla. Nalle Puh kuviot tässä peitossa menevät. :)  Viimeisimpänä, numero 4 on Pihvin ainoa villaloimi. Tämä on myös itsetekemäni, pohjana käytetty uutta villaratsastusloimea. Etuosassa on kaksinkertainen villa ja kiinnitys etuosaan aavistuksen verran sivussa, tämä on helppo ottaa pois. Kaksinkertainen villa edessä toimii Pihvin kohdalla mainiosti, sillä poni hikoaa aina vasta lenkin jälkeen etuosasta, ja tämä kuivaa ja lämmittää hyvin.

 
Kun fleecen kohdalle päästiin, jatketaan samalla linjalla. Esittelyvuoroon pääsevät puolestaan Siltterin loimet. Loimi 1, sininen loimi nimibrodeerauksella on samanlainen kuin Pihvin vastaava, ja ostettiin samaan aikaan kuin Pihvinkin loimi. Siltteri on käyttänyt tätä kerran eräässä match showssa. Loimi 2 on omatekemäni, päänylivedettävä vaaleanliila fleece. Alareunassa ja lapojen kohdalla tässä menee valkoiset kaistaleet, mutta muuten on tuollainen söpöisen tyttömäisen värinen!

 
Harmaa loimi 2 on Horse Housesta ostettu niinikään fleeceloimi. Edessä tässä on klipsikiinnitys ja tarra, ja mahan kohdalla ristikiinnitys. Loimi 2 on meidän molempien, äitini ja minun Siltterin pehmoloimisuosikki, tytön ensimmäinen loimi meillä. Vihreäsiniruudullinen loimi on tilattu Ellokselta vuosia sitten, ja Siltteri on käyttänyt tätä paljon, etenkin silloin, kun ei oltu vielä omalla tallilla. Tallikissan jättämät kynsien jäljet selässä näkyykin, mutta tämä on kyllä ihana. :)

 
Keltaiseen maailmaan, numero 1 on enkkuviltti, sain sen muutama joulu takaperin Siltterin kanssa yhteiseksi joululahjaksi. Tämä on kyllä ihanan lämmin, toimii hyvin talvella ratsastellessa sekä hevosen selän, että oman takapuolen ja jalkojen lämmittäjänä, kuin myös loimenalla hikeä imemässä. Loimi 2 on Hööksiltä tilattu villaloimi, tässä on samanlainen raidoitus kuin enkkuviltissä.

 
Toppaloimia hevosillemme löytyy kolme – Pihville yksi, Siltterille kaksi kappaletta. Kaikki toppaloimemme ovat Hööksin Thermo Masteria, joihin kaikkiin meillä on kaulakappaleet. Numero 1 kuvassa edustaa Pihvin toppaloimi ja Siltterillä on samanlainen. Pihvillä tähän loimeen löytyy samanvärinen kaulakappale, joka joskin on niin reilua kokoa, että poni vain hukkuu sen pituuteen ja mököttää sen sisällä. Siltterillä ei ole tämän väristä kaulakappaletta, mutta joskus sitä tarvittaessa olemme käyttäneet vanhaa väriä olevaa numero 3. Loimi nro 2 on Siltterin edellistalven toppaloimi, joka tilattiin kaulakappaleen kera. Harmiksi materiaali ei ollut samaa kuin aikaisemmissa, ja tämä ei millään pysy Siltterin päällä, vaan liukuu jatkuvasti jommallekummalle puolelle.

 
Musta loimi, nro 1 on Siltterin ratsastusloimi. Tämä toimii uuden rungottomamme kanssa, kuin myös vanhan normisatulamme kanssa. Materiaalina tässä on villa, ja tilattu Hööksistä. Loimi 2 on Pihvin ensimmäinen meillä hankittu sadeloimi, loimessa on paksu vuoraus, joskaan ei ole sitä tavallista fleeceä, vaan jotain ihan muuta (en joskaan tiedä, mitä). Kaikin puolin tämä on yksi suosikeistani, istuu hyvin ja pitää veden edelleen, vaikka hankittu vuonna 2006. Samaa merkkiä kuin toppaloimemme, hankittu siis Hööksistä.

 
Yllä olevassa kuvassa olevat kolme sadeloimea ovat kaikki Siltterin, ja ovat vanhempia loimiamme. Nämä nykyään ovat tosi harvoin käytössä, en itse asiassa muista, milloin viimeksi. Loimi 1 on ohut kesäsadeloimi, herkullisen värinen ja sopii Siltterille hyvin. Tämän voisin ottaa kyllä ensikesänä laitumelle lähtiessä mukaan! Loimi 2 on fleecevuorellinen sinivihreä loimi, jota Siltteri käytti paljon ollessamme vielä tallipaikalla ennen omalle tallille tuloa. Numero 3 on Finntackin ruskearuudullinen fleecevuorellinen sadeloimi, joka on niin ikään myös herkullisen värinen.

 
Ehdottomat ykköset ja suosikit – sadeloimet merkkiä Rainbuster. Kuvan ruskeasinen loimi on Siltterin, ja kaulakappaleen värisiä harmaita loimia meillä on kaksi – allaolevasta kuvasta näkee Pihvin yllä tuon harmaan loimen. Nämä ovat meidän eniten käytetyt loimet, näissä on hyvä istuvuus, vedenpitävyys ja materiaali. Kaulakappaleet ovat toimineet hyvin, vaikka alkuun niiden kiinnitys hieman arvelutti (ks. alakuvan nuoli), joihin kappale tulee tarralla kiinni. Kaulan alta kiinnitys on myös tarralla, mutta hyvin on pitänyt! Siltterille ostettiin toiseksi ykkösloimeksi tuo ruskea loimi.


 
Pihvin sininen Riding House – merkkinen sadeloimi oli ostos Lempäälän Ideaparkista. Olimme menossa perheen kanssa Tampereen Särkänniemeen koko päiväksi, ja yöllä oli satanut vettä. Pihvi paleli aamulla laitumella käydessä, sillä ponin nahkakarva kesäisin on niin ohut, että sateesta alkaa täristä ja palella. Päiväksi oli kuitenkin luvattu reilua auringonpaistetta ja lämpötila +25, niin illalla laitumella käydessä poni sai päälleen tämän loimen, koska muut loimemme olivat tuolloin tallilla, eikä iltamyöhällä sinne päätetty enää ajella. Turhaksi ostokseksi tämä ei jäänyt, vaan on usein edelleenkin Pihvin käytössä.

 
Sarjassamme vähiten käytetyt, molemmat Siltterin loimia. Loimi 1 on ruudullinen puuvillaloimi, ja loimi 2 ostamisen pakosta ostamani verkkoloimi. Loimet ovat samalla projektiloimia, minulla on molemmille kyllä selkeät jatkosuunnitelmat (olleet jo pari vuotta…) mutta tiedä sitten niistä. Verkkoloimen voin myydä, mikäli sikäli joku kaipaa sellaista. 165cm, laput paikallaan, tarjoa kommenttina, hintaa voi tarjota, ei mitään mahdottomuuksia.


Heppojemme kesäsadeloimet unohdin kuvata, mutta löysin kuvan niistä kuitenkin! Ovat Hööksin Thermo Masterit, ohuet ja vuorettomat. Kuvaamatta jäivät myös meidän villapeitot, ihanat mummomme. Peitot ovat ahkerassa käytössä lenkkien jälkeen talvisin, ja niitä löytyy 4-5 kappaletta.

Tässä taisivat olla kaikki, muutamat eikoskaankäytetyt jätin laskuista, mm. Pihvin vauvasadeloimi. :) Epäselväksi tuskin kenellekkään jäi, mitä liikettä olemme suosineet loimihankinnoissamme. Omalle kohdalleni on sattunut vain pääasiassa hyviä tuotteita, joissa hinta-laatu suhde on kohdallaan. Yleisesti ottaen kaikista varusteistamme, ovat ne kaikki siistejä, ei repeämiä, kulumisia tai ruhjeita missään.

Miten tämä postaus mielestänne toimi, vastasiko odotuksia, kommentteja yleisesti. Itse lähden nyt pihalle nauttimaan kauniista ilmasta ja hevosista, sekä hieman nikkaroimaan estekalustoa… :)

// Lisäyksenä kesäsadeloimista - vaikka niitä tässä postauksessa sillä nimellä kutsunkin, nimen tarkoitus on vain erottaa se vuorellisesta sadeloimesta. Näissä kys. loimissa ei siis ole vuorta ollenkaan, eikä nimi suinkaan tarkoita sitä, että loimittaisin hevoset jokaiseen kesäsateeseen. :)

8 kommenttia:

  1. Onko tuo verkkoloimi lila vai näyttääkö se vaan tuossa kuvassa? Jos on lila, niin voisin olla kiinnostunut :) Ehkä yrittäisin pienentää sen shettikselle, ellei se ole kovin kallis :D

    VastaaPoista
  2. Loimitatko sä siis hevoset kesäsateeseenkin? O_O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu sateesta - jos tulee vaakatasossa vettä, tai tuulee ja sataa + on kylmä ilma niin kyllä. En nyt mihinkään tihkusateeseen tai lämpimällä ilmalla mitään loimia noille pistä :) Kesäsadeloimi-nimellä noita nimitän lähinnä vaan sen takia, että ei noissa mitään vuorta ole, niin syyssateissa ei sinänsä niillä tee yhtään mitään.

      Poista
  3. Kiva, että joku muukin on hamstrannu loimia ;D
    Viimeks, kun laskin, niin oli 40 loimea ;O) Pitäs kai vähän tehdä harvennusta ja myydä "turhat", vaikka kaikkiahan niitä joskus voi tarvita xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhah :D Täällä sama vika, välillä mietin myöskin tuota loimikannan harvennusta, mutta ajatukseksi se nimenomaan on jäänyt! Kaikkiahan toki saattaa vielä tarvita... ;)

      Poista
  4. Tää oli tosi kiva postaus ja ootan jo seuraavia!
    Meille myös noita loimia kertyny, että ei meinaa enää löytyä paikkoja missä säilyttää :D Tykkään ihan hulluna noista Happy Go Lucky -loimista, itellä ainaki istuu fleeceistä ponille parhaiten ja tosi hyvin kuivuu :)!

    VastaaPoista
  5. Harmi kun verkkoloimi on nuin iso :D Tarvittas kokoo 145cm :)

    VastaaPoista