lauantai 15. lokakuuta 2011

Itsetehdyt varusteet

Kerroinkin viime postauksessa lähteväni näpertämään Pihvin satulahuovan kanssa, valmiiksi tuo tulikin. Eipä ollut ensimmäinen tuunaamani satulahuopa, mutta ensimmäinen tuolla tekniikalla tehty. Silitin satulahuopaan aiemmin ostamani Nalle Puh – kangasmerkin, sekä kolmen sydämen paketin. Alkuun sommittelin kuvat paikalleen, ja sitten ne silitettiin liinan alla kohdilleen. Pelkkä silittäminenkin olisi varmasti riittänyt, mutta halusin varmistaa kuvan paikallaan pysymisen ompelin koneella vielä reunoja pitkin kuvan kiinni kankaaseen.


Ompeluvaiheen olisi varmasti voinut tehdä helpomminkin – ommellut kuvan vain ympäri, mutta itse (en tokikaan ole perfektionisti!) ompelin jokaisen reunan pätkän erikseen vaihtaen lankaa lähestulkoon jatkuvasti. Lopuksi viimeistelin ompelun työntämällä jääneet langanpätkät satulahuovan sisälle ja nostaen ne sitten ylös, joten näkyville ei jää ’lankatöröjä’. Omasta mielestäni mielettömän suloinen. ~ ♥

Vuosien varrella on tullut tehtyä hevosille jos jonkin näköistä juttua käsin – otsapannoista loimiin ja korvahuppuihin. Löysin koneelta muutamia kuvia tekemistäni varusteista, lopuistakin voisi ottaa kuvat ja laittaa näytille, sitten aikanaan.




Musta-punainen villaloimi, joka on ommeltu Pihville sopivaksi ratsastusloimesta. Etuosassa kiinnitys on sivulla, ja loimen alla kulkee läppä toiselle puolelle, joka on Pihvin kohdalla talvisin erittäin hyödyllinen – hiki puskee ryntäistä läpi pienellä viiveellä, sillä karva on niin paksu. Loimivyöllä tämä laitetaan mahan kohdalta kiinni, lisä meidän Duudson-varusteiden kerhoon (kyllä, riimu ja satulahuopa löytyvät myöskin! Riimu itse asiassa näkyy kuvassakin).

Tämä huopa on Siltterille tehty, ruskea kouluhuopa sydäntikkauksilla ja isolla kirahvin kuvalla. Nykyään tosi vähäisessä käytössä, sillä rungottoman satulan kanssa käytämme niille tarkoitettuja huopia ja ’tavalliset’ ovat jääneet vähemmälle käytölle.


Otsapantoja olen tehnyt muutamia, helmistä, sekä kokeilumielessä myös nauhasta. Helmipannoissa olen käyttänyt melko hempeitä värejä, joten nämä ovat melko tyttömäisiä (sekä pienille prinsessoille…). Punaruudullinen kangasotsapanta onnistui mielestäni tosi kivasti, ja helmipantojen lisänä aion tehdä jatkossa myös näitä.



Kuvan pääkallokuvioiset satulahuopa ja korvahuppu on tehty Siltterille, mutta nykyään Pihvikin silloin tällöin lainailee tuota huopaa. Paljetit ommeltiin yksi kerrallaan paikalleen, ja leikattiin samalla oikeaan muotoon. Samalla tekniikalla tehtiin myös korvahuppujen koriste.
Ruskea satulahuopa on tehty tavallisesta ruskeasta huovasta leikkaamalla huovan malli hieman erikoisemmaksi ja ommeltu vaaleansininen kanttinauha.

Vaaleanpunaiset ajovarusteemme – juurikin ne, jotka olivat Pihvin ensimmäisissä valjakkokisoissa – on tehty itse. Innoittajana toimi vaaleanpunaiset Hööksin korvahuput, joihin tein samansävyisen silatyynyn, sekä itselleni ajoesiliinan. Esiliina on mustaa villakangasta, jossa on vaaleanpunainen kanttaus.

Ajohattuna minulla on leveälierinen, musta huopahattu, joka on sopivan yksinkertainen. Tähän minulla on suunnitteluasteella useita hattukoristeita, materiaalitkin on jo hankittu. Tällä hetkellä hattua somistaa vaaleansininen hapsukoriste, jossa on mukavasti kimalletta.

Mikäli jokin herätti kysymyksiä, kommentteja tai ihan mitä vain, kommentointi on aina tervetullutta! :)

16 kommenttia:

  1. Toiset on käteviä käsistänsä ;)

    VastaaPoista
  2. aiva ihana tuo nalle puh ja tuo kirahvi ! :)

    VastaaPoista
  3. Onpa ihania! Voi kunpa olisin itsekkin noin näppärä!

    VastaaPoista
  4. Aivan ihania!! I LIKE :)

    VastaaPoista
  5. Ihania! Oisko ohjetta korvahuppuun?:)

    VastaaPoista
  6. Mitä käytät tuolla huovan täytteenä, ettei siitä jää sellaista ihan littanaa? :) Tosi hienoja ovat kyllä kaikki :)

    VastaaPoista
  7. Voi miten hienoja! Mitä materiaaleja olet käyttänyt tuohon silatyynyyn? :)

    VastaaPoista